Ministerul Culturii informează că a suspendat-o din funcția de manager al Operei Române din Iași pe Beatrice Rancea și a solicitat DIICOT informații legate de situația acesteia.

Astfel, Ministerul vrea să știe dacă au fost stabilite obligații care împiedică exercitarea funcției de manager.

"Având în vedere răspunsul DIICOT primit astăzi, 03.03.2021, conform căruia au fost luate măsuri de control judiciar, inclusiv pentru doamna Beatrice Rancea, aceasta având și obligația de a nu exercita profesia, obligație prevăzută de dispozițiile art. 215 alin 2 lit. e din Codul de Procedură Penală, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a dispus suspendarea contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea, pentru Opera Națională Română din Iași", informează Ministerul.

În conformitate cu legislația, Ministerul Culturii susține că respectivul contract se suspendă de drept în cazurile prevăzute de lege sau cu acordul părților, la cererea motivată a părților.

Astfel, contractul de management se suspendă la inițiativa autorității ca urmare a faptului că față de manager s-a dispus măsura controlului judiciar ca urmare a faptelor penale anchetate, incompatibile cu exercitarea prezentului contract.

"Ministerul Culturii va respecta toate procedurile legale cât timp eu am în responsabilitate mandatul acestui minister. Asigur atât angajații Operei Naționale Iași, cât și publicul ieșean, că vom urma pașii necesari pentru ca activitatea instituției să nu fie perturbată de această anchetă și de măsurile ce se impun", a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Directoarea Operei Române din Iași, Beatrice Rancea, sub control judiciar

Mai mult pe EurActiv »