Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, susține că se lucrează în regim de urgență pentru extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar. Ea a mai adăugat că Madagascarul a semnat convenția ONU pentru aducerea în țară a acestuia.

"Confirm  că astăzi 10 mai Ministerul de Justiție a primit de la Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel, documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ștefan Mazăre. Am dispus ca în baza documentelor primite să înceapă la Ministerul Justiției, în regim de urgență, imediat, procedurile legale pentru formularea cererii de extrădare. Am dispus toate resursele de care dispune ministerul", a declarat Ana Birchall.

Ea a a mai precizat că are un dosar de 600 de pagini care trebui traduse într-un timp scurt, în condițiile în care termenul arestului provizoriu dispus de autoritățile din Madagascar este de 6 zile, termen care a început să curgă din 8 mai.

Astfel, potrivit acesteia, Ministerul are la dispoziție cel mult 2 zile pentru a trimite dosarul care cuprinde datele privind extrădarea.

+++

Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri în Madagascar. Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, și a ajuns în Madagascar.