Zeci de mii de oameni au protestat, duminică, pe străzile Chișinăului, cerând demisia Guvernului recent instalat, miniștrii de Interne din UE ar putea să decidă eliminarea Greciei din Schengen, dar România sărbătorește, în hore, Mica Unire.

Miniștrii de Interne din statele Uniunii Europene se întâlnesc luni, la Amsterdam, pentru a decide asupra unei propuneri-șoc pentru grupul Schengen: suspendarea acordului pe o perioadă de doi ani, timp în care să aibă loc controale la granițe.

Pentru a putea menține controalele la vămi, lucru pe care-l doresc Austria și Germania, este necesară suspendarea Greciei din Schengen.

Aproape o sută de mii de oameni s-au adunat, duminică, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, cerând dizolvarea actualului Parlament și declanșarea alegerilor anticipate. Ei au dat, în acest sens, un ultimatum până joi. Toate detaliile, transmise live de la Chișinău, pe parcursul întregii zile, aici.

În România a fost liniște peste weekend. Duminică, la Iași, președintele și premierul s-au prins în horă și au ținut discursuri cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri. Premierul Cioloș, auzind scandările câtorva zeci de unioniști prezenți la Iași, a ținut să-și reafirme sprijinul pentru pro-europenii din Republica Moldova.

Recomandarea de lectură a redacției este un text cu iz de weekend, despre celebrul și ciudatul Prince.