Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat joi că permisia de care a beneficiat Liviu Dragnea la finalul lunii octombrie a fost acordată cu respectarea prevederilor legale.

"Fără a fi o temă principală pe agenda Ministerului Justiției legată de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), unde avem numeroase probleme. Constatând interesul ridicat al presei față de subiect, vă comunic că nota de informare elaborată de ANP privind acordarea unei permisii cetățeanului Liviu Dragnea, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, conchide că această permisie a fost acordată regulamentar", a declarat Cătălin Predoiu.

Ministrul a spus că, pentru eliminarea oricărei suspiciuni, a decis efectuarea unui control suplimentar la Penitenciarul Rahova și la nivelul ANP. Verificările vor urmări legalitatea acordării permisiei pentru Liviu Dragnea.

+++

Pe data de 2 noiembrie, ministrul Justiției de la acea vreme, Ana Birchall, a spus că a cerut directorului ANP o informare de urgență privind ziua liberă de care ar fi beneficiat Liviu Dragnea la finalul lunii octombrie.