Fratele fostului președinte al României a primit un răspuns favorabil la cererea sa de eliberare condiționată. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, însă.

Mircea Băsescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel.

Mircea Băsescu a stat în penitenciar un an, iar înainte de a fi condamnat definitiv și încarcerat a mai petrecut în arest și în arest la domiciliu încă aproximativ un an. Și această perioadă se scade din pedeapsă.

Cu alte cuvinte, Mircea Băsescu a executat jumătate din pedeapsă, din care 7 luni la domiciliu.

Decizia finală în cazul eliberării lui Mircea Băsescu urmează să fie luată de Tribunalul Constanța, în cazul în care decizia Judecătoriei Medgidia va fi contestată de DNA.

Fratele fostului președinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către DNA, pentru trafic de influență, respectiv, complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel, zis Bercea Mondial), precum și a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.