Mircea Drăghici, fost deputat și trezorier al PSD, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sentința e definitivă.

Judecătorii au menținut condamnarea din primă instanță, din octombrie anul trecut.

Fostului trezorier al PSD i se va confisca suma de 19.000 de euro, potrivit deciziei ICCJ.

Mircea Drăghici a folosit subvențiile primite de PSD de la AEP pentru a-și cumpăra un imobil.

Conform DNA, în perioada 15 februarie 2018 - 11 iunie 2018, Mircea Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-și cumpăra un imobil în cartierul Pipera, orașul Voluntari, județul Ilfov.

Cu acești bani, Drăghici a acoperit parțial, în proporție de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenții a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieșea că banii respectivi ar fi plătiți de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului.

"În acest sens, în cursul lunii februarie 2018, în exercitarea funcției de trezorier, inculpatul, împreună cu o persoană din familie, a negociat și a convenit să achiziționeze, de la un vânzător, un imobil cu valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.