Guvernul a încasat peste 170.000 de dolari, în urma unei colaborări dintre autoritățile din România și cele din SUA, prin care a fost destructurată o grupare organizată care se ocupa cu trafic de droguri către Statele Unite.

Banii urmau a fi folosiți în sprijinirea grupării teroriste Hezbollah, a informat vineri Ministerul Justiției.

Guvernul României, prin intermediul Ministerului Justiției-ANABI, a încasat peste 170.000 de dolari, sumă indisponibilizată de către Departamentul de Justiție și Agenția Antidrog (DEA) din Statele Unite ale Americii ca urmare a investigațiilor derulate în cooperare cu autoritățile de aplicare a legii din SUA și România.

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcția Operațiuni Speciale, precum și procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au lucrat îndeaproape cu anchetatorii DEA în vederea capturării membrilor unor grupări infracționale stabilite în România.

Potrivit Ministerului Justiției, membrii grupărilor traficau droguri spre SUA, iar sumele obținute urmau a fi folosite în vederea sprijinirii grupării teroriste Hezbollah. Autoritățile române au arestat membrii grupărilor, aceștia fiind extrădați și condamnați în SUA.

După obținerea condamnărilor, a fost recuperată suma de aproximativ 220.000 de dolari, reprezentând produs al infracțiunilor, iar 80% din această sumă confiscată a fost transferată către Ministerul Justiției-ANABI.

Ministerul justiției mai precizează că suma încasată de ANABI urmează să fie virată la bugetul de stat, cu titlu de sumă confiscată și intrată, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.