Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la șase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul accidentului de la Mangalia, produs în 2022.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, relatează Agerpres.

Pe durata termenului de supraveghere, instanța impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

De asemenea, Macovei este obligată să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 București sau în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 București.

Conform deciziei, Monica Macovei este obligată la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 10.000 de lei.

Decizia pronunțată de Judecătoria Mangalia nu este definitivă.

În luna februarie, instanța a dispus disjungerea laturii civile și formarea unui alt dosar, care are termen în data de 21 mai la Judecătoria Mangalia.

Monica Macovei a fost trimisă în judecată în septembrie 2023 pentru vătămare corporală din culpă, după ce a fost implicată într-un accident rutier produs în apropierea municipiului Mangalia și soldat cu rănirea unui motociclist.

"În fapt, s-a reținut că la 08 octombrie 2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 - 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie", se arăta într-un comunicat transmis anterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.