Procurorii Tribunalului București au început urmarirea penală in rem pentru ucidere din culpă în cazul polițistului care a murit luni seară după ce, aflat într-o misiune de însoțire a unei coloane oficiale, a căzut cu motocicleta într-o groapă.

”A fost începută urmărirea penală in rem în acest caz, după ce ne-am autosesizat. În acest moment așteptăm informații oficiale de la toate instituțiile statului despre natura misiunii pe care polițistul o executa, dacă într-adevăr era în misiune, precum și informații despre lucrarea de pe domeniul public. Pe măsură ce vom avea aceste informații, le vom comunica”, a declarat, miercuri, pentru EurActiv.ro, Adrian Țârlea, procuror și purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Mai multe surse EurActiv.ro au declarat, în cursul zilei de miercuri, că polițistul care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă pe strada Știrbei Vodă din București, Bogdan Cosmin Gigină însoțea coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Patru surse au declarat că Oprea se deplasa de la un restaurant din Cotroceni către sediul Ministerului de Interne. O altă sursă consultată de EurActiv.ro a declarat că ministrul venea de la restaurant și mergea către casă. Groapa în care a căzut motociclistul se află pe Știrbei Vodă, pe segmentul dintre Splaiul Unirii și Calea Plevnei, foarte aproape de intersecția cu cea din urmă.

Cel mai scurt drum între zona Cotroceni și centrul Capitalei este pe Știrbei Vodă, unde se afla și groapa, săpată pentru o intervenție la rețeaua de gaze.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru ProTV, marți seară, că polițistul se afla ”într-o misiune specifică Poliției Rutiere, o misiune de fluidizare a traficului”.

”Noi nu putem confirma și nici infirma informațiile despre natura misiunii și despre traseul ei în acest moment al anchetei, așteptăm documentele oficiale de la instituții, pentru că anchetele judiciare se fac pe documente. Nu vedem niciun motiv pentru care documentele unei misiuni de tipul celei pe care o menționați, deși nu au un caracter public, să nu fie puse la dispoziția organelor judiciare, așa că le vom primi și vom lămuri situația”, a declarat procurorul Țârlea.

Polițistul era agent la Brigada Rutieră a Poliției Capitalei. Potrivit mai multor surse, tot acolo lucrează și tatăl lui.

Poliția Capitalei nu a dat detalii despre incident, purtătorul de cuvânt al instituției precizând doar că Parchetul Tribunalului București a început o anchetă judiciară.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne responsabili de relația cu presa nu au putut fi contactați telefonic până la ora publicării acestui text, pentru a da informații suplimentare referitoare la posibila implicare a ministrului Oprea în acest eveniment rutier.

Ministerul de Interne a anunțat că Bogdan Cosmin Gigină a fost înaintat în grad, postmortem, prin decizia ministrului Gabriel Oprea.

Acesta este un moment important. Ne trebuie adevărul! Vrem să știm: - See more at: http://www.petreanu.ro/2015/10/21/de-ce-avea-ministrul-oprea-coloana-oficiala-cu-motociclisti-noaptea-pe-ploaie/#sthash.aZafAV8D.dpuf