Dragoș Băsescu a fost condamnat luni de Curtea de Apel București la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv luni de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă.

Inițial, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat în luna ianuarie a anului trecut la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Dragoş Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu și nepotul fostului președinte Traian Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în 2015, pentru trafic de influenţă, împreună cu omul de afaceri Ciprian Nistor, care și-a recunoscut faptele și a fost judecat în procedură simplificată. nistor a primit trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Conform DNA, pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denunţător în cauză), 500.000 de euro pentru respingerea arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT. Dragoş Băsescu ar mai fi cerut încă jumătate de milion de euro pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului, dar și pentru clasarea dosarului.

„În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o suma atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia că soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioada de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională”, explicau procurorii în rechizitoriu.