Dragoș Băsescu a fost condamnat luni de Curtea de Apel București la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență

Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv luni de Curtea de Apel București la trei ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență.

Inițial, Tribunalul București l-a condamnat în luna ianuarie a anului trecut la doi ani și șase luni de închisoare cu executare.

Dragoș Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu și nepotul fostului președinte Traian Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în 2015, pentru trafic de influență, împreună cu omul de afaceri Ciprian Nistor, care și-a recunoscut faptele și a fost judecat în procedură simplificată. nistor a primit trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Conform DNA, pe 13 martie 2014, Dragoș Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denunțător în cauză), 500.000 de euro pentru respingerea arestării într-o contestație formulată de către DIICOT. Dragoș Băsescu ar mai fi cerut încă jumătate de milion de euro pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului, dar și pentru clasarea dosarului.

„În sprijinul acestor pretenții, inculpatul Băsescu Dragoș a lăsat să se creadă că are influență pe lângă organele judiciare respective și chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunțătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o suma atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, inculpatul Dragoș Băsescu i-a propus acestuia că soluție încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eșalonat, pe o perioada de până la doi ani, în funcție de evoluția dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională”, explicau procurorii în rechizitoriu.