Judecătorii Curții de Apel București au decis arestarea pentru 30 de zile a fostului senator și ministru PSD, Niculae Bădălău.

UPDATE 

Curtea de Apel București a anunțat oficial că a decis arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a lui Bădălău pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență.

+++

Elena Matache, inculpată în același dosar, va fi plasată în arest la domiciliu, conform unor surse judiciare citate de G4Media.ro.

Fostul senator și ministru al economiei, Niculae Bădălău, a fost reținut duminică seară de DNA, pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și dare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu 27 noiembrie 2022, a lui Niculae Bădălău, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență. (Detalii)