Procurorul general și minisrtrul Justiției au avut un nou episod de contre verbale. Tudorel Toader a declarat în CSM că Ministerul Public este singurul minister care nu are ministru. Replica a venit de la Lazăr.

„În România, toate ministerele fac parte din Executiv. Ministerul Public este singurul minister care nu are ministru. A nu se înțelege că vreau să duc procurorii în Executiv, dar mi se pare nefirească titulatura asta, minister fără ministru”, a spus Tudorel Toader în cadrul ședinței Secției pentru procurori, în timpul audierii Adinei Florea pentru aviz.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr a spus că întrebarea doar o glumă.

„Noi suntem Minister Public de tradiție franceză, cunoaștem cu toții. Acesta a fost preluat din cultura est-europeană. Cred că este e o glumă să întrebi cine e ministru la Ministerul Public. E o glumă pentru a ne destinde”, a comentat Augustin Lazăr.

„Sigur că respectăm tradiția, dar cu tot respectul, nu poți nega: e un minister fără ministru. Restul sunt argumente. Avem un minister fără ministru”, a mai spus ministrul Justiției, Tudorel Toader.