Procurorii și judecătorii au ieșit vineri din nou în stradă pentru a protesta față de subordonarea justiției de către politic.

Câteva zeci de magistrați au protestat vineri pe treptele Palatului de Justiție din București, față de controversata Ordonanță de urgență care a modificat din nou legile Justiției.

Aproximativ 20 de judecători și 70 de reprezentanți ai mișcării civice Vă Vedem din Sibiu au ieșit la ora 12:00 în fața Tribunalului și Judecătoriei pentru a protesta față de OUG 7.

Totodată, Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Sibiu a decis vineri suspendarea activității de judecată în perioada 4-8 martie, în intervalul orar 10:00-11:00, ca formă de protest față de recentele modificări aduse legilor justiției prin OUG 7/2019.

Proteste au fost și în fața instanțelor din Cluj-Napoca și Oradea.

Deși magistrații au cerut abrogarea OUG 7, ministrul Justiției, Tudorel Toader a anunțat că va renunța la un singur articol.

Joi seara, Tudorel Toader a declarat, la Antena 3 că va merge mai departe cu această ordonanță, și că se lucrează deja la anumite modificări.

"La Ministerul Justiției a fost elaborat proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 7/2019. Proiectul este elaborat în sensul celor discutate de premier cu președintele CSM, AMR, UNJR, Asociația Procurorilor din România, IJ și Secția specială de investigare a infracțiunilor din Justiție. Modificările fac referire la (...) abrogarea art. 54 - care prevede faptul că judecătorii, alături de procurori, pot deveni procurori de rang înalt și faptul că avizul consultativ pentru procurorii de rang înalt nu mai e dat de Secția de procurori, ci de plenul CSM - se revine la prevederea anterioară, că doar procurorii pot deveni procurori de rang înalt, iar avizul consultativ este dat de Secția de procurori a CSM", a explicat Toader .

Vineri dimineață, el a avut o discuție la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă privind aceste modificări.