ANI a sesizat DNA cu privire la un fost consilier din Ministerul Dezvoltării despre care jurnaliștii de la Recorder.ro au relatat că a obținut fără licitație mai multe contracte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)

Astfel, ANI a sesizat procurorii anticorupție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Mădălin- Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), pentru  folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dar și de fals în declarații.

În data de 23 august, societatea comercială SILUAN PROIECT S.R.L., în cadrul căreia acesta avea calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu Primăria Comunei Casimcea, Județul Tulcea, două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771,88 lei. Cele două contracte au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP.

"Întrucât prin deținerea funcției și exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul MDRAP, ISCRU MĂDĂLIN-ADRIAN a avut acces la informații privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Locală, finanțat de MDRAP, rezultă indicii temeinice privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii asimilată faptelor de corupție „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, prevăzută de dispozițiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, sens în care ANI a sesizat DNA", transmite ANI printr-un comunicat de presă.

Mai mult decât atât, ANI suține că "indiciile au la bază și demersurile efectuate de către ISCRU MĂDĂLIN-ADRIAN, în sensul preluării unei societăți comerciale, S.C. HERCINIC S.R.L., care în perioada 2016 - 2017 avea 0 profit, 10 lei cifră de afaceri și 0 angajați. Astfel, la patru zile după încetarea funcției de consilier, S.C. HERCINIC S.R.L. încheie contracte prin PNDL cu mai multe unități administrativ-teritoriale".

De asemenea, în perioada 05 octombrie – 28 decembrie 2018, S.C. HERCINIC S.R.L. a încheiat 53 de contracte cu 9 unități administrativ-teritoriale, în valoare de aproximativ 13.479.950 lei, finanțate prin PNDL. De asemenea, ISCRU MĂDĂLIN-ADRIAN a deținut în perioada 03 decembrie 2018 – 04 ianuarie 2019 și calitatea de consilier onorific al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Jurnaliștii de la Recorder.ro scriau despre Mădălin Iscru, în materialul din 19 februarie, intitulat "Dumnezeul achizițiilor", că, în timp ce era consilier în Ministerul Dezvoltării, controla o rețea de firme prin care încasa milioane de euro din PNDL.