Agenția Națională de Integritate susține că o judecătoare de la Tribunalul București nu poate justifica o avere de peste 30 milioane lei (6 milioane euro) prin veniturile obținute, informează Agerpres.

ANI a transmis miercuri, într-un comunicat de presă, că a constatat existența unei diferențe nejustificată de 30.388.515 lei, între averea dobândită și veniturile realizate de către Gabriela Cristina Mazilu, judecător în cadrul Tribunalului București și fost judecător în cadrul Judecătoriei Sector 4.

De asemenea, ANI a constatat o diferență nejustificată în cuantum total de 1.213.986 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Ionel Victor Nicoreșteanu, funcționar public cu statut special în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către cei doi.

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu și Ionel Victor Nicoreșteanu au fost cercetați de DIICOT în anul 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în care era implicat și omul de afaceri Remus Truică.

În declarația de avere depusă de judecătoarea Gabriela Mazilu în iunie 2021 era trecut un credit bancar de un milion și jumătate de euro, pe numele său, contractat în 2008 și scadent în 2012, scrie HotNews.ro.

La capitolul venituri, sunt trecute sumele de 191.932 de lei din salariul de la Tribunalul București, 99.132 de lei din drepturi salariale (câștigate în instanță) și 5.421 de la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a făcut parte dintr-o comisie de examen.