Investigaţiile au fost încheiate anul trecut, iar Oficiul European Antifraudă a transmis recomandări judiciare Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a precizat, pentru EurActiv, Biroul de presă al instituţiei.

În februarie 2015, Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dechis două investigaţii asupra unor proiecte privind construcţia de drumuri în România, proiecte finanţate cu bani europeni prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

"Ambele proiecte au fost realizate de SC Tel Drum SA. Investigaţiile au fost încheiate în mai, respectiv, septembrie 2016", a precizat, pentru EurActiv, Biroul de presă al OLAF.

În urma celor două investigaţii, Oficiul European de Luptă Antifraudă a transmis DNA "recomandări judiciare".

DNA a anunţat vineri că a început urmărirea penală și împotriva firmei Tel Drum SA, dar și împotriva lui Petre Pitiș și Mircea Vișan, reprezentanți ai firmei, pentru "folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

Tel Drum este strâns legată de numele liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care se spune că ar fi proprietarul din umbră.