Investigațiile au fost încheiate anul trecut, iar Oficiul European Antifraudă a transmis recomandări judiciare Direcției Naționale Anticorupție, a precizat, pentru EurActiv, Biroul de presă al instituției.

În februarie 2015, Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dechis două investigații asupra unor proiecte privind construcția de drumuri în România, proiecte finanțate cu bani europeni prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

"Ambele proiecte au fost realizate de SC Tel Drum SA. Investigațiile au fost încheiate în mai, respectiv, septembrie 2016", a precizat, pentru EurActiv, Biroul de presă al OLAF.

În urma celor două investigații, Oficiul European de Luptă Antifraudă a transmis DNA "recomandări judiciare".

DNA a anunțat vineri că a început urmărirea penală și împotriva firmei Tel Drum SA, dar și împotriva lui Petre Pitiș și Mircea Vișan, reprezentanți ai firmei, pentru "folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

Tel Drum este strâns legată de numele liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care se spune că ar fi proprietarul din umbră.