Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reţinut luni de către London Motropolitan Police, informează IGPR. El a fost condamnat definitiv săptămâna trecută la 7 ani de închisoare.

Puiu Popoviciu a fost eliberat la Londra, pe o cauţiune de 200.000 de lire sterline, fiind pus sub supraveghere judiciară.

El va purta o brăţară electronică și trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână la poliție, anunță Realitatea TV. 

+++

În prezent se derulează procedura legală în astfel de situaţii. Poliţia Română a informat Curtea de Apel Bucureşti şi Ministerul Justiţiei, instituţii abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză. 

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis, la cererea Poliţiei, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie. 

Popoviciu a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare în dosarul ”Băneasa”. 

Săptămâna trecută, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". 

După anunțul IGPR, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că vor fi demarate procedurile legale pentru aducerea în ţară a omului de afaceri Puiu Popoviciu, reţinut la Londra, în momentul în care la Ministerul Justiţiei va exista toată documentaţia necesară în acest caz. 

"În momentul în care avem toată documentaţia, inclusiv de la Curtea de Apel, demarăm procedurile legale pentru aducerea în ţară a lui Puiu Popoviciu. (...) Acest termen începe să curgă din momentul în care la Ministerul Justiţiei vom avea întreaga documentaţie", a spus, la Digi 24, ministrul Toader, potrivit Agerpres.