Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reținut luni de către London Motropolitan Police, informează IGPR. El a fost condamnat definitiv săptămâna trecută la 7 ani de închisoare.

Puiu Popoviciu a fost eliberat la Londra, pe o cauțiune de 200.000 de lire sterline, fiind pus sub supraveghere judiciară.

El va purta o brățară electronică și trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână la poliție, anunță Realitatea TV. 

+++

În prezent se derulează procedura legală în astfel de situații. Poliția Română a informat Curtea de Apel București și Ministerul Justiției, instituții abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză. 

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională după ce Curtea de Apel București a emis, la cererea Poliției, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie. 

Popoviciu a fost dat în urmărire națională de Poliția Română după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare în dosarul ”Băneasa”. 

Săptămâna trecută, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". 

După anunțul IGPR, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că vor fi demarate procedurile legale pentru aducerea în țară a omului de afaceri Puiu Popoviciu, reținut la Londra, în momentul în care la Ministerul Justiției va exista toată documentația necesară în acest caz. 

"În momentul în care avem toată documentația, inclusiv de la Curtea de Apel, demarăm procedurile legale pentru aducerea în țară a lui Puiu Popoviciu. (...) Acest termen începe să curgă din momentul în care la Ministerul Justiției vom avea întreaga documentație", a spus, la Digi 24, ministrul Toader, potrivit Agerpres.