Fiica vicepremierului Oprea a fost salariată a avocatei Casei de Avocatură Loredana Radu, avocatul care-l reprezintă pe Ponta în dosarul de la DNA. Radu a primit, în 2010, titlul de doctor, în baza unei teze coordonate de Gabriel Oprea, scrie CIM.

O anchetă a Centrului de Investigații Media (CIM), publicată marți, arată că Loredana Radu, avocata care il apara pe Victor Ponta in dosarul Sova-Turceni-Rovinari deschis in vara de procurorii anticoruptie, se numara printre persoanele care si-au facut teza de doctorat sub coordonarea vicepremierului Gabriel Oprea. 

Fiica vicepremierului Oprea, Ana-Maria, maritata Tudor, a fost angajata a cabinetului de avocatura al Loredanei Radu. Informatia apare in decalaratia de avere din 11 iunie 2013 a sotului acesteia, Tudor Alexandru-Marius, angajat al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

In declaratia de avere mentionata nu se precizeaza in ce perioada a lucrat Ana-Maria Tudor pentru avocata Loredana Radu si nici ce salariu a incasat de la aceasta, lucru care inseamna, conform Legii ANI, o neregula in completarea declaratiei de avere ce atrage o sanctiune din partea ANI si, mult mai important, declansarea automata a unui control al averii contravenientului. 

Centrul de Investigatii Media anunță că va sesiza oficial ANI in legatura cu aceasta neregula.

Detalii în ancheta publicată de Centrul de Investigații Media aici.