Premierul Ludovic Orban a declarat că nu există nicio concluzie după întâlnirea de joi cu conducerea CSM privind pensiile speciale.

”Nu a existat nicio concluzie. Sigur că am ascultat toate punctele de vedere exprimate de reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, perspectiva constituțională, argumentele pentru, să spun, stabilirea unei forme speciale de pensionare, sigur urmează să analizăm să luăm o decizie", a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat care sunt concluziile după întâlnirea avută cu reprezentanții CSM.

”În cadrul discuțiilor au fost susținute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților, cu referire la deciziile Curții Constituționale în materie și reglementările internaționale", a precizat și purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioi.

Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului București, întrunită în ședința marți, a decis suspendarea pe o perioadă nedeterminată a activității de judecată din cauză că Parlamentul urmează să voteze eliminarea pensiilor speciale. Și alte instanțe din țară au intrat în grevă.