Procurorii suceveni au deschis un dosar penal, in rem, după ce au apărut acuzații de luare de mită la adresa unor angajați de la morga Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat joi că, în urma informațiilor apărute în spațiul public, privind săvârșirea de infracțiuni de corupție de către personalul de la morga din cadrul SJU Suceava, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fiind constituit un dosar penal, relatează Agerpres.

Din actul de sesizare rezultă că în perioada martie - aprilie 2020 funcționari publici din cadrul SJU Suceava au pretins și primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate în această perioadă, pretinzând aceste sume pentru "eforturile" făcute în legătură cu constatarea decesului, îmbălsămarea persoanelor decedate, îmbrăcarea acestora, deși toate aceste servicii intră în atribuțiile de serviciu ale personalului angajat în cadrul instituției medicale.

Mai mulți suceveni și-au manifestat dezgustul și revolta după ce au fost nevoiți să lase câte 100 de lei într-o cutie de pantofi, la indicația unei angajate de la morga Spitalului Județean Suceava, atunci când au mers să -și ridice persoane apropiate decedate în unitatea spitalicească. 

Banii ar fi un soi de taxă pentru ”eforturile” angajaților de la Anatomie Patologică, deși sunt afișe clare în care se precizează că toate costurile legate de pregătirea persoanelor decedate sunt gratuite, relatează Monitorul de Suceava.