Banca Europeană de Investiții (BEI) a acceptat cererea Parchetului European (EPPO) de a ridica imunitatea a doi dintre foștii angajați.

Cererea a fost făcută în cadrul unei anchete în desfășurare, care implică două persoane suspectate de corupție și trafic de influență, precum și deturnare de fonduri UE, anunță, marți, Parchetul European.

Suspiciunile au fost raportate EPPO de către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Conform obligației legale în temeiul dreptului Uniunii (Protocolul 7 privind privilegiile și imunitățile UE), așa cum este specificat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, BEI a decis ridicarea imunității celor doi foști angajați, ceea ce va permite desfășurarea diligentă și eficientă a anchetei.

În conformitate cu principiile statului de drept și drepturile garantate de Carta Drepturilor Fundamentale a UE, acest lucru va permite strângerea tuturor probelor necesare, fie ele incriminatorii sau exculpatorii, pentru a face lumină asupra faptelor investigate.

Toate persoanele implicate au prezumția de nevinovăție până la proba contrarie.

Nu vor fi făcute publice alte detalii despre această anchetă în desfășurare, pentru a nu pune în pericol rezultatul acesteia, mai spune Parchetul European.