Procurorii au estimat prejudiciul cauzat prin livrarea de dezinfectanți diluați spitalelor din România la suma de 51 de milioane de lei. Acesta este un prejudiciu estimat în acest moment în care procurorii sunt încă la început de anchetă.

Procurorii care investighează firma Hexi Pharma pentru zădărnicirea combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse au calculat prejudiciul la 51 de milioane de lei. Aceasta este valoarea contractelor pe care le-a avut firma Hexi Pharma cu spitalele din România în perioada 2014 - 2016.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unități medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unități medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentrației substanțelor active - este de cca. 51 milioane lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferențe în concentrații între valoarea declarată și cea măsurată, au arătat primele teste oficiale anunțate de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu.

În cererea de intrare în insolventă formulată și ulterior retrasă de firma Hexi Pharma, compania ar fi avut datorii de 23.426.229 lei.