Parchetul General explică într-un comunicat de ce a propus arestarea directorului general al firmei Hexi Pharma. Flori Dinu, știind că produsele sunt neconforme, a coordonat agenții de vânzări și a indus în eroare spitalele.

UPDATE 19:20 Judecătorii au decis arestarea la domiciliu a directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu. Decizia nu este difinitivă și poate fi contestată atât de procurori, cât și de Dinu.

Parchetul General precizează că directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost instigată de Dan Condrea să comercializeze produsele diluate. De altfel, spun procurorii, Flori Dinu știa că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, dar, cu toate acestea, a coordonat întreg personalul care le-a promovat și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale.

„Florin Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro”, susțin procurorii.

Parchetul General mai arată și că prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare.

„Probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că inculpata Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli", au mai precizat procurorii.

Flori Dinu urmează să fie prezentată sâmbătă Judecătoriei Sectorului 5 cu propunerea de arestare preventivă.