Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a anunțat că își suspendă activitatea timp de trei zile, în contextul adoptării OUG 7/2019 privind legile justiției. Și judecătorii de la Tribunalul Cluj vor suspenda activitatea pentru o săptămână.

UPDATE

Procurorul general a anunțat la RFI că luni va face demersurile de contestare la Curtea Constituțională a ordonanței care modifică legile Justiției.

”Magistrații români au mentalitate europeană și vor arăta acest lucru. Va fi un test de rezistență pe care îl va da corpul magistraților, avem motive să fim optimiști”, dă asigurări Lazăr. 

Totodată, Augustin Lazăr va tranșa săptămâna viitoare cine are competențe în dosarul Tel Drum, DNA sau secția specială recent înființată de PSD-ALDE, la care astăzi a ajuns, după patru solicitări, o copie a dosarului Tel Drum, care îl vizează pe Liviu Dragnea.

+++

Șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, Viorel Teliceanu, a declarat pentru HotNews.ro că această ultimă ordonanță dată de Guvern sub pretextul unor modificări necesare, precum admiterea la Institutul Național al Magistraturii, aduce și alte modificări care nu necesitau urgență: "Ce urgență era să se modifice procedura de numire a procurorilor de la vârful parchetelor, fără niciun fel de consultare?"

+++

Începând cu ora 18:00, magistrații s-au adunat în fața Curții de Apel București pentru a protesta.


+++

Este o măsură fără precedent, iar decizia a fost luată vineri de către Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, potrivit Info Sud Est. 

Decizia a fost luată cu o majoritate covârșitoare, înregistrându-se o singură abținere, și a fost confirmată de prim-procurorul parchetului, Viorel Teliceanu.

În contextul adoptării OUG pe legile justiției, procurorii constănțeni, de la mai multe parchete, vor protesta astăzi, 22 februarie, între 16:00-16:30 în fața sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava protestează față de modificările la Legile Justitiei, susținând că "modificările legislative generează o situație de imprevizibilitate și inechitate prin raportare la stabilirea unor condiții subiective de accedere în funcțiile de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcție Națională Anticorupție (DNA) și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)”. Ei iau în calcul suspendarea activității, potrivit News.ro.

La Parchetul Tribunalului Brașov s-a votat, în unanimitate, suspendarea activității (cu excepția urgențelor) pe o perioadă de o săptămână, au declarat surse din magistratură pentru Ziare.com.