Parchetul Tribunalului București anunță că până în prezent procurorilor care anchetează decesul polițistului Bogdan Gigină le-au fost furnizate parțial informațiile solicitate privind constituirea coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea.

Potrivit unui comunicatul remis duminică, au fost efectuate cercetarea la fața locului, autopsia medico-legală și au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte polițistul decedat.

Totodată, au fost audiate persoane ”care aveau cunoștință despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv polițiștii din coloană și cei aflați în intersecție, muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și alți martori oculari aflați în zonă”, se arată în comunicat.

Pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliție decedat, precum și date cu privire la componența coloanei la momentul incidentului.

”Până în prezent ne-au fost furnizate parțial informațiile solicitate”, precizează Parchetul.

Procurorii au solicitat și documentația privind efectuarea lucrărilor de reparație de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare și siguranță specifice).

De asemenea, au fost solicitate datele stocate cu privire la comunicațiile interne ale polițiștilor implicați în deplasarea coloanei.

Parchetul informează că în zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoștință despre circumstanțele în care s-a produs evenimentul ce face obiectul dosarului.

Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică cu privire la vehicul și dinamica producerii accidentului, precum și cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere.