Dan Condrea, proprietarul firmei Hexi Pharma, a fost citat pentru marți la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat în dosarul deschis de procurori. Condrea nu a făcut declarații la intrarea în sediul parchetului.

Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, s-a prezentat marți la sediul Parchetului General, acolo unde a fost citat pentru a fi audiat. Condrea nu a dorit să facă declarații la intrare.

Procurorii au început urmărirea penală in rem sub acuzațiile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse. Au fost deja delegați polițiști care să ridice probe pentru anchetă.

Procurorii de la Parhetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au început urmărirea penala in rem, adică pentru investigarea unor fapte, nu împotriva unor persoane, sub acuzațiile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

„În cauză au fost delegați ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sănătății”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

„Procurorii și-au făcut un plan de anchetă și urmează să desfășoare activități specifice în perioada imediat următoare. Este obligatorie efectuarea unei expertize", a spus Bogdan Licu, adjunctul procurorului general.

Echipa de jurnaliști condusă de Cătălin Tolontan a scris pe larg despre acest subiect.

EurActiv.ro (3 mai) a publicat o amplă investigație jurnalistică despre cazul Hexi Pharma și al dezinfectanților diluați, pe care o puteți citi aici.