Tudorel Toader știe deja că avizul procurorilor din CSM pentru Adina Florea va fi unul negativ, dar asta nu-, va opri să meargă mai departe cu propunerea sa pentru șefia DNA. „Pentru că este un aviz consultativ”, motivează Toader.

„Procurorii din CSM nu vor primi, să zicem așa, foarte favorabilă afirmația mea, dar, indiferent de avizul dânșilor, voi continua procedura și voi trimite la președinte (Klaus Iohannis - n.r.) candidatura doamnei procuror (Adina Florea - n.r.). Pentru că, repet, este un aviz consultativ", a declarat Tudorel Toader marți seară la Antena 3.

De altfel, Tudorel Toader s-a arătat convins că avizul va fi unul negativ.

„Aștept momentul când doamna procuror va fi audiată. Procedural voi fi prezent și voi susține candidatura dânsei. Aștept ca membri Secției pentru procurori să delibereze și să ia decizia, să dea avizul cel mai adecvat situației în care doamna procuror se va prezenta. Personal, cred cu toată convingerea de astăzi că avizul va fi unul negativ, dar eu, imediat ce îl primesc, trimit la președinte candidatura doamnei procuror”, a mai declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Acesta mai spune că Adina Florea l-a convins prin experiența profesională, dar și că a expuns în proiect „bunele și mai puțin bunele DNA-ului”.

„Nu am propus la șefia DNA pe cel sau cea care a avut cel mai riguros și cel mai frumos program managerial. De ce anume? Pentru că am constatat o mare diferență între scriptic și interviu. Sigur, am toată considerația față de fiecare dintre candidați, dar, repet, cel mai bun program managerial nu mi-a creat convingerea că poate fi și cel mai bun candidat viitor șef la DNA. Doamna procuror pe care am propus-o pentru șefia DNA, prin conținutul dosarului, prin experiența profesională, dar și prin modul în care s-a prezentat la interviu, prin modalitatea în care a expus bunele și mai puțin bunele DNA-ului, măsurile și termene și toate celelalte pe care le propune pentru îmbunătățirea activității, unanim a convins Comisia că dânsa este cea care trebuie să fie desemnată drept candidat pentru șefia DNA”, a precizat ministrul Justiției.

Proiectul managerial al Adinei Florea se bazează inclusiv pe raportul lui Tudorel Toader pe baza căruia a fost revocată din funcție Laura Codruța Kovesi. Raportul, unul critic, este trecut la prima poziție la capitolul „Bibliografie”.

Proiectul managerial poate fi consultat aici.

Adina Florea este în acest moment procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Tatăl ei, consilier județean PSD la Constanța, s-a arătat bucuros de nominalizarea fiicei sale pentru șefia DNA și pare a arăta direcția Adinei Florea la DNA. El spune că Iohannis nu are încă probleme cu DNA, dar poate avea.

Ceilalți ca candidați respinși sunt Sorin Armeanu (prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui), Andrei Bodean (procuror la DNA Constanța), Nicolae Lupulescu, procuror militar, Gabriela Scutea (fost procuror general adjunct al României) și Paula-Nicoleta Tănase (procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați).