Omul de afaceri Cristi Burci, proprietarul ziarului Adevărul, a fost ridicat pentru audieri de procurorii DIICOT Olt. Anchetatorii efectuează patru percheziții, printre care una și la sediul redacției Adevărul, conform Agerpres.

Procurorii DIICOT efectuează cercetări față de nouă suspecți. Printre ei se află patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci, și Denisa Turcu, fost administrator special la Adevărul Holding.

Acuzațiile din dosar sunt de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată și instigare la evaziune fiscală.

Procurorii anti-mafia susțin că membrii acestui grup de criminalitate organizată, prin activitatea desfășurată din anul 2006 până în prezent, ar fi creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu și delapidare în valoare de 7.099.000 euro și 3.811.756 lei.

„În aceeași perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane și societăți la care dețineau acțiuni sau erau deținute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului au reușit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracțiuni, în cuantum de 18.099.000 euro și 3.811.756 lei”, explică surse judiciare.

Aceleași surse susțin că grupul condus de condus de Cristian Burci ar fi făcut evaziune fiscală prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive. Astfel, prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi de 25,6 milioane de lei.