Procurorii fac joi zeci de percheziții într-un dosar ce vizează decontări fictive, printre instituțiile vizate aflându-se Casa Națională de Asigurări de Sănătate, dar și CNAS București. Procurorii acuză, printre altele, și luare de mită

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, acolo unde mai mulți funcționari sunt vizați de ancheta penală.

Procurorii investighează decontări fictive de servicii medicale, inclusiv medicamente, pe numele unor pacienți fictivi.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la peste 10 milioane de euro, conform unor surse judiciare. Ancheta vizează servicii medicale fictive la domiciliu, în timp ce pacienți reali erau respinși sau puși pe liste de așteptare.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate infracțiunilor de corupție, săvârșite în perioada 2016 — august 2017. Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 august 2017, sunt efectuate percheziții domiciliare în 50 locații, dintre care două sunt sedii ale unor instituții publice din București, restul sedii sau puncte de lucru ale unor societăți comerciale sau domicilii ale unor persoane”, spune DNA într-un comunicat de presă, fără a oferi alte detalii.