Procurorii anticorupție au descins joi dimineață la sediul Transelectrica din Craiova, dar și la alte societăți comerciale. Procurorii vizează fapte de corupție ce s-ar fi petrecut începând cu anul 2011.

Sediul Transelectrica din Craiova, dar și mai multe sedii ale SMART SA, sunt percheziționate de procurorii DNA, conform unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Procurorii investighează fapte de corupție petrecute în perioada 2011-2015.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, comise în perioada 2011 - 2015. Sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 locații, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăți cu capital de stat și la un sediu central, situate în municipiile Craiova și București, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor firme private", se arată într-un comunicat al DNA.

Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport SC SMART SA a fost creată în august 2001 prin reorganizarea unor activități din cadrul Transelectrica. SMART se ocupă de mentenanță, reparații, expertizări, consultanță în domeniul energetic.