Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Iași au efectuat miercuri dimineața percheziții în 7 locații situate pe raza județului Iași.

UPDATE

Cristian Mancaș, subcomisar de poliție, șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, și alți doi agenți au fost reținuți de procurorii anticorupție pentru mită, a informat miercuri DNA.

****

Una dintre percheziții are loc la sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, instituția vizată de percheziții este Vama Sculeni.

Polițiști și vameși de la Vama Sculeni sunt suspectați că luau mită de la șoferi pentru a nu controla mașini de marfă care aduceau colete din Republica Moldova.

DNA a precizat într-un comunicat că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași efectuează cercetări "într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise de către funcționari publici în legătură exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cursul anului 2023".

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.