Polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice împreună cu procurori de la Parchetul General au descins sâmbătă la domiciliul din Râmnicu Vâlcea al șefului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

UPDATE

Laurențiu Baranga și-a înaintat la Ministerul Finanțelor demisia din funcție.

+++

Conform surselor G4media, anchetatorii au suspiciuni că Laurențiu Baranga și-a falsificat diploma de bacalaureat, care a stat la baza obținerii studiilor superioare, iar ulterior actele au fost folosite la dosarul de angajare.

Diploma de studiu a fost desființată de instanță.

Poliția Română a transmis printr-un comunicat de presă că, la data de 10 octombrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează o percheziție domiciliară, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Activitatea se desfășoară la domiciliul declarat al unui funcționar public, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Operațiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Poliția mai precizează că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Acesta va fi cercetat și va va fi condus la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.”