Peste 6.000 de grefieri vor ieși miercuri, de la ora 10:00, în fața instanțelor și a parchetelor, pe timpul activității Plenului Camerei Deputaților, timp în care vor fi închise arhivele și registraturile și suspendate ședințele de judecată.

Motivul îl reprezintă soluția adoptată de către Comisia de muncă și protecție socială a Camerei Deputaților privind abrogarea pensiilor de serviciu și pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar.

"Cu toate că Ministerul Justiției, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, și-a exprimat o poziție de menținere a pensiilor de serviciu pentru grefieri și amânarea discutării inițiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaților în data de 18 decembrie 2019", se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial.

Aceștia mai transmis că că sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor speciale.