Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel București o contestație la executare împotriva condamnării de patru ani închisoare primită în dosarul Colectiv, anunță Agerpres.

Este prima acțiune în justiție la care apelează Piedone pentru a scăpa de condamnare după ce a fost închis în penitenciar.

Instanța a stabilit în acest caz termen pe data de 16 iunie.Piedone mai are la dispoziție două căi extraordinare de atac la care poate apela - contestația în anulare și recursul în casație.

Pe 12 mai, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate față de condamnarea de 8 ani și 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul București.

Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos și de pe lista inculpaților care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Piedone este acuzat că semnat acordurile și autorizațiile de funcționare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispozițiile privind controlul după emiterea autorizațiilor.