Poliția îl caută pe fostul deputat la toate locuințele deținute de acesta, după ce Ghiță nu s-a prezentat la sediul IPJ conform dispozițiilor procurorilor. Polițiștii au sesizat ICCJ în legătură cu nerespectarea controlului judiciar impus.

UPDATE: Procurorii DNA Ploiești vor cere emiterea unui mandat de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, dacă acesta nu se va prezenta în cursul zilei de joi la sediul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova pentru a semna în cadrul controlului judiciar, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Polițiștii de la IPJ Prahova îl caută pe Sebastian Ghiță la toate adresele locuințelor deținute de acesta, după ce fostul deputat nu s-a prezentat la ora 10.30 la sediul Poliţiei pentru a semna în cadrul controlului judiciar.

Surse din IPJ Prahova au declarat pentru News.ro că poliţiştii au mers joi la domiciliul lui Sebastian Ghiţă situat într-un cartier rezidenţial din Ploieşti după ce acesta nu s-a prezentat la Poliţie pentru a semna în cadrul controlului  judiciar dispus în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova şi care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit aceloraşi surse, nici de această dată, fostul parlamentar nu a fost găsit.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă trebuia să se prezinte la sediul IPJ Prahova în cadrul vizitei săptămânale prevăzute de controlul judiciar. Fostul parlamentar nu a venit, încâlcând astfel condițiile impuse prin măsura controlului judiciar.

Reprezentanţi ai Poliţiei Prahova au declarat pentru News.ro că, potrivit procedurilor, IPJ Prahova va anunţa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptul că Sebastian Ghiţă a încălcat prevederile controlului judiciar, urmând ca magistraţii să dispună în consecinţă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marţi cererea DNA Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă. În schimb, judecătorii au menţinut măsura controlului judiciar pe cauţiune, în valoare de peste 13 milioane de euro, și interdicţia de a părăsi ţara.

Fostul deputat Sebastian Ghiță este căutat din 21 decembrie. El nu s-a prezentat la DNA Ploieşti, acolo unde a fost chemat pentru audieri în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România.

Poliţiştii l-au căutat pe Sebastian Ghiţă la locuinţa sa din Ploieşti, dar şi în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale. Unul dintre acestea conține nume sonore din justiția prahoveană: foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova Viorel Dosaru şi fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova Constantin Ispas.

În acest dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, şantaj, spălare de bani, folosirea de informaţii nepublice sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aprilie 2016, procurorii DNA Ploieşti au admis cererea lui Sebastian Ghiţă de constituire a cauţiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, după ce acesta a depus garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparţin unei societăţi comerciale şi opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei.

Într-un alt dosar, Sebastian Ghiţă este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu. Ghiţă este acuzat că i-a dat lui Bădescu o casă pentru a primi finanţare de la bugetul local pentru asociaţia Basket Club Asesoft.

Sebastian Ghiţă este urmărit penal în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta, Iulian Herţanu, este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma.