Poliția îl caută pe fostul deputat la toate locuințele deținute de acesta, după ce Ghiță nu s-a prezentat la sediul IPJ conform dispozițiilor procurorilor. Polițiștii au sesizat ICCJ în legătură cu nerespectarea controlului judiciar impus.

UPDATE: Procurorii DNA Ploiești vor cere emiterea unui mandat de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, dacă acesta nu se va prezenta în cursul zilei de joi la sediul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova pentru a semna în cadrul controlului judiciar, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Polițiștii de la IPJ Prahova îl caută pe Sebastian Ghiță la toate adresele locuințelor deținute de acesta, după ce fostul deputat nu s-a prezentat la ora 10.30 la sediul Poliției pentru a semna în cadrul controlului judiciar.

Surse din IPJ Prahova au declarat pentru News.ro că polițiștii au mers joi la domiciliul lui Sebastian Ghiță situat într-un cartier rezidențial din Ploiești după ce acesta nu s-a prezentat la Poliție pentru a semna în cadrul controlului  judiciar dispus în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de foști șefi de Parchet și Poliție din Prahova și care se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit acelorași surse, nici de această dată, fostul parlamentar nu a fost găsit.

Omul de afaceri Sebastian Ghiță trebuia să se prezinte la sediul IPJ Prahova în cadrul vizitei săptămânale prevăzute de controlul judiciar. Fostul parlamentar nu a venit, încâlcând astfel condițiile impuse prin măsura controlului judiciar.

Reprezentanți ai Poliției Prahova au declarat pentru News.ro că, potrivit procedurilor, IPJ Prahova va anunța Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la faptul că Sebastian Ghiță a încălcat prevederile controlului judiciar, urmând ca magistrații să dispună în consecință.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marți cererea DNA Ploiești de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiță. În schimb, judecătorii au menținut măsura controlului judiciar pe cauțiune, în valoare de peste 13 milioane de euro, și interdicția de a părăsi țara.

Fostul deputat Sebastian Ghiță este căutat din 21 decembrie. El nu s-a prezentat la DNA Ploiești, acolo unde a fost chemat pentru audieri în dosarul de corupție privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România.

Polițiștii l-au căutat pe Sebastian Ghiță la locuința sa din Ploiești, dar și în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit.

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată în două dosare penale. Unul dintre acestea conține nume sonore din justiția prahoveană: foștii șefi ai Parchetului Curții de Apel Ploiești Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova Viorel Dosaru și fostul șef al Direcției Generale Anticorupție Prahova Constantin Ispas.

În acest dosar, Sebastian Ghiță este acuzat de dare de mită, cumpărare de influență, șantaj, spălare de bani, folosirea de informații nepublice sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, precum și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aprilie 2016, procurorii DNA Ploiești au admis cererea lui Sebastian Ghiță de constituire a cauțiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, după ce acesta a depus garanții reale imobiliare și mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparțin unei societăți comerciale și opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei.

Într-un alt dosar, Sebastian Ghiță este judecat alături de fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu. Ghiță este acuzat că i-a dat lui Bădescu o casă pentru a primi finanțare de la bugetul local pentru asociația Basket Club Asesoft.

Sebastian Ghiță este urmărit penal în alte două dosare de corupție, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 și cel în care cumnatul fostului premier Ponta, Iulian Herțanu, este acuzat de fraude cu fonduri europene și alte infracțiuni, în acesta din urmă fiind cercetați și fostul șef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum și fiul acestuia Vlad Cosma.