Poșta Română confirmă informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora a primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Potrivit Poștei Române, toate documentele cerute de procurori sunt cu circuit intern și vor fi puse la dispoziția Direcției.

"Compania își respectă toate obligațiile impuse prin lege și gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poșta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată și este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa", a transmis Poșta printr-un comunicat de presă.

Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, susține că este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri.

"Menționăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani. Totodată, managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române. Așa cum a demonstrat, până acum, actualul management acționează cu transparență și acordă tot sprijinul instituțiilor statului român", conchide compania.

Conform unor sure judiciare citate de HotNews.ro, DNA a cerut mai multe documente, între care contracte de muncă ale mai multor angajați, dar și contracte de servicii încheiate de companie cu mai multe firme.