Ministrul Justiției susține că decizia CCR asupra ordonanței de urgență a Guvernului privind starea de urgență "conține numeroase fracturi logice", precizând că OUG 1/1999 este inatacabilă, fiind adoptată înainte de actualul cadru constituțional.

"Faptul că acest cadru normativ cu privire la starea de urgență comportă și discuții, și fără îndoială și modificări, inclusiv în lumina sau în umbra deciziei Curții Constituționale de ieri, comportă modificări pentru că într-adevăr este baza unei ordonanțe adoptate în 1999, tot într-o criză socială, mai largă, și care nu mai corespunde deloc cu situația cu care ne confruntăm în prezent. Greu de crezut că va corespunde cu o ipotetică situație viitoare, pare că după vorbele specialiștilor ne mai putem confrunta în viitor cu astfel de crize sanitare”, a declarat Cătălin Predoiu, în cadrul ședinței plenului CSM.

Ministrul justiției a mai spus că decizia CCR conține ”numeroase fracturi logice, inclusiv cu privire la critica decretelor prezidențiale de declarare a stării de urgență", relatează Agerpres.

El a adăugat că, în opinia sa, Ordonanța 1 din 1999 este inatacabilă constituțional, fiind adoptată înainte de cadrul constituțional prezent.