Predoiu vine cu noi precizări despre dosarul soțului fostei șefe DIICOT: A fost o eroare de judecată bazată pe o festă de memorie. Nu am avut niciodată discuții neprincipiale pe vreun dosar nici cu judecători, nici cu procurori, nici cu grefieri.

Întrebat la Prima TV ce înseamnă ”surse neoficiale”, ministrul justiției Cătălin Predoiu a respins "speculațiile" care s-au făcut pe seama declarațiilor sale.

"Nu a fost vorba de altceva decât de o festă de memorie pe care am avut-o. A fost convingerea mea că acel dosar s-a soluționat. Eu nu m-am referit la viitor, cu intenția de a influența în vreun fel instanța, ci m-am referit la o informație care ținea de trecut. Asta a fost convingerea mea din discuții din afara cadrului statal, din afara cadrului oficial, de aceea am și precizat că e vorba de surse neoficiale, medii juridice care n-au legătură cu oficialități ale statului. Efectiv a fost o eroare de judecată bazată pe o festă de memorie", a spus ministrul.

Cătălin Predoiu a afirmat, într-un interviu pentru Europa FM, că Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hosu, a fost achitat. O decizie definitivă ar urma să fie pronunțată în februarie. Ulterior, ministrul justiției și-a cerut scuze, invocând "surse neoficiale".

"Eroarea comisă a fost fără intenție, de bună credință am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale", a spus el într-un comunicat.

"Nu vreau să mă derobez de această eroare, de aceea mi-am cerut și scuze, dar departe de mine gândul de a fi dorit să influențez pe cineva. De altfel, nici nu ai cum să vrei să influențezi ceva ce ești convins că s-a petrecut în trecut. Pe de altă parte, fac apel și la notorietatea împrejurării. E cunoscut în sistemul judiciar: nu am avut niciodată discuții neprincipiale pe vreun dosar sau altul, nici cu judecători, nici cu procurori, nici cu grefieri. Nu există judecător, procuror, grefier care să poată să pretindă că am avut discuții măcar în legătură cu dosare concrete sau, cu atât mai mult, să cer ceva într-un dosar sau altul", a mai spus Predoiu la Prima TV, potrivit News.ro.