Cătălin Predoiu a anunțat joi că Ministerul Justiției va declanșa pe 2 decembrie procedura de selecție pentru funcția de procuror general, procuror-șef DNA, procuror-șef DIICOT.

Una dintre cauzele creșterii tendințelor infracționale este și "starea de provizorat și de interimat la vârful Ministerului Public", susține Cătălin Predoiu, adăugând că, imediat după preluarea mandatului, a început să lucreze la procedura de selecție a propunerilor de procurori de rang înalt, pentru a fi înaintată CSM pentru aviz și președintelui României pentru o eventuală numire.

”Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa procedura de selecție pentru funcția de procuror general, procuror șef DNA, procuror șef DIICOT. La scurt timp după, vom lansa procedura pentru celelalte funcții de conducere pentru care Ministerul Justiției formulează propuneri", a anunțat joi, într-o conferință de presă, ministrul Justiției.

Totodată, el a cerut Ministerului Public ”o ripostă fermă în fața acestei îndrăzneli în creștere a infractorilor - interlopii, traficanții, proxeneții, corupții, organizați în grup sau individual să fie din nou confruntați energic, loviți devastator, descurajați, anihilați judiciar".