Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat vineri că Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) va fi desființată până la sfârșitul lunii martie, însă această unitate de parchet nu va fi înlocuită de o structură asemănătoare.

Predoiu a precizat că proiectul de desființare a Secției speciale va fi prezentat în Guvern în luna februarie și apoi trimis la vot în Parlament, probabil în prima jumătate a lunii martie, dar numai dacă primește aviz pozitiv de la Consiliul Superior al Magistraturii, relatează Agerpres.

De altfel, în programul de guvernare al Coaliției PNL - PSD - UDMR se specifică faptul că, până la 31 martie 2022, se va adopta un act normativ care să prevadă încetarea activității Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, urmând ca aceasta să fie înlocuită de o nouă structură, care se ofere "garanții de independență a magistraților".

Însă PSD și UDMR nu sunt prea încântate de desființarea acestei secții care a provocat reacții negative din partea Comisiei Europene și a Comisiei de la Veneția. Altfel, secția are o activitate aproape inexistentă.