Speranța Cliseru a fost audiată la Parchetul General în calitate de martor. Ea este cea care, în calitate de prefect, a semnat ordinul de intervenție în forță a jandarmilor împotriva celor peste 100.000 de protestatari din Piața Victoriei.

Precfectul Capitalei, Speranța Cliseru, a fost audiată miercuri de procurori timp de mai multe ore. Cliseru a fost citată în calitate de martor în dosarul mitingului din 10 august reprimat violent de Jandarmerie.

„Am fost chemată în calitate de martor, de aceea am venit fără avocat. Ce pot să vă spun este că legea a fost respectată”, a declarat prefectul Capitalei la ieșirea din birourile procurorilor.

Jurnaliștii au întrebat-o dacă semnătura ei pe ordinul de evacuare a Pieței Victoriei a fost pusă după ce toate violențele au luat sfârșit, Speranța Cliseru a spus că această informație o vor da procurorii.

O altă întrebare a jurnaliștilor prezenți la fața locului a fost dacă a mai participat în centrul de comandă și la alte proteste desfășurate în ultimul an și jumătate. „Am încredere în jurnaliști, care sunt în slujba aflării adevărului, că veți descoperi acest lucru”, a spus, secretoasă, Speranța Cliseru.

De asemenea, prefectul Bucureștiului a declarat că nu s-a întâlnit cu ministrul de Interne Carmen Dan în acea zi.

”Nu, nu am fost în Piață. Nu am văzut cu ochii mei”, le-a spus Speranța Cliseru jurnaliștilor care au întrebat-o unde a urmărit evoluția evenimentelor din 10 august.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, și maiorul Laurențiu Cazan, comandantul efectivelor de jandarmi aflate în Piața Victoriei pe 10 august, au afirmat că prefecta Capitalei a fost prezentă la fața locului începând cu ora 16:00.

 

 

Peste 380 de plângeri penale au fost depuse de protestatarii agresați de jandarmii care au intervenit în forță pentru a elibera Piața Victoriei.