Curtea de Apel Pitești a respins contestația în anulare formulată de familia președintelui Klaus Iohannis în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanță. Familia Iohannis apelase la o cale extraordinară de atac în acest caz.

Klaus Iohannis și soția sa au pierdut definitiv procesul prin care încercau să păstreze casa din Sibiu pe care ar fi cumpărat-o de la o persoană ce a dobândit-o utilizând unele documente false.

Imobilul pierdut este situat în centrul Sibiului și era închiriat de familia Iohannis unei bănci. Decizia definitivă a fost luată în noiembrie 2015 prin sentința Curții de Apel Brașov, în urma unui proces care a durat mai bine de 16 ani.

„Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărții Funciare numărul 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curții de Apel Brașov. Domnul Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiției și, fără nicio îndoială, va returna imediat sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curții de Apel Brașov”, a precizat Președinția imediat după hotărârea de la Brașov din cursul anului 2015.

Iohannis a formulat contestație în anulare, o cale de atac extraordinară, procesul desfășurându-se la Curtea de Apel Pitești.