Președintele Școlilor Lumina din România, Fatih Gursoy, a fost ridicat, marți dimineață, de polițiști, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile de la Ankara. Instanța a respins cererea de extrădare.

UPDATE

Curtea de Apel București a respins cererea de extrădare, decizia fiind definitivă. 

+++

Potrivit unor surse din Poliție, Fatih Gursoy a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București și lăsat ulterior în libertate, urmând să se prezinte la Curtea de Apel București în vederea judecării cererii statului turc, relatează Agerpres.

"Președintele Școlilor Lumina, în vârstă de 50 de ani, se află în România din 2011 și are acte de ședere pe termen lung, valabile până în 2022. În cursul zilei de astăzi, Fatih Gursoy urmează să fie dus la Curtea de Apel unde se va judeca mandatul de extrădare", se arată în comunicat.

Procurorul de caz a cerut respingerea extrădării lui Fatih Gursoy.

O profesoară de engleză de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Zeynep Bușra Șen, a fost, de asemenea, ridicată de acasă, pe 18 decembrie, în baza unui mandat de extrădare, care a fost respins ulterior de Curtea de Apel, se amintește în comunicat.