Procurorul Paula Tănase, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, este primul magistrat care și-a depus candidatura pentru șefia DNA.

Magistrat din 1996, Paula Tănase a a lucrat și în dosare de mică corupție. Ea a mai candidat și în 2012, dar nu a reușit să obțină nominalizarea. Atunci, ministrul Justiției este fosta judecătoare Mona Pivniceru.

Se mai pot depune candidaturi până vineri, conform calendarului stabilit de Tudorel Toader.

Funcția de șef al DNA a rămas vacantă după revocarea Laurei Codruța Kovesi de către președintele României, ca urmare a unei decizii controversate a Curții Constituționale.

Noua procedură este programată între 6 august - 6 septembrie, dar candidații pot depune cereri de înscriere până pe 24 august inclusiv.Pe 27 iulie, Ministerul Justiției a anunțat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcția de procuror-șef al DNA în primul concurs.

Cei patru candidați înscriși în prima selecție, respinși de ministrul Justiției, au fost Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-șef adjunct al DNA și Elena Grecu - procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA.