Condamnat la 10 ani de închisoare, Dan Voiculescu a cerut anularea condamnării după ce Antena 3, televiziune pe care o controlează, a acuzat-o pe judecătoarea Camelia Bogdan că a luat bani de la partea civilă, adică Ministerul Agriculturii.

Avocații lui Dan Voiculescu au anunțat că își retrag contestația prin care cereau anularea condamnării la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Anunțul a fost formulat la Curtea de Apel București.

Dan Voiculescu a cerut Curții de Apel București, pe lângă anularea condamnării, și rejudecarea dosarului. Motivul îl reprezentau dezvăluirile de la postul de televiziune Antena 3, pe care Voiculescu o controlează, despre faptul că judecătoarea Camelia Bogdan nu ar fi fost imparțială în judecarea procesului.

Angajații și colaboratorii Antena 3 au prezentat documente conform cărora judecătoarea Camelia Bogdan a participat, în calitate de lector, la cursuri organizate în anul 2014 pentru funcționarii APIA, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, cel care se consitituise parte civilă cu peste 60 de milioane de euro în urma privatizării frauduloase a ICA.

În replică, Camelia Bogdan a depus la CSM o cerere de apărare a reputației profesionale, susținând că a fost supusă unui adevărat "linșaj mediatic" de către postul Antena 3. Judecătoarea a explicat că a primit de la ANI un răspuns conform căruia participarea sa la cursurile organizate în anul 2014 pentru funcționarii APIA "nu este de natură să genereze situație de incompatibilitate" și, în opinia ei, nici nu s-a aflat în conflict de interese.