Primii trei din cei șase procurori înscriși în cursa pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție vor susține luni interviul cu ministrul Justiției și comisia sa. A doua grupă este programată marți.

Primii trei candidați admiși susțin luni, începând cu ora 11, proba interviului, după ce săptămâna trecută ministrul Justiției a anunțat că toți candidații înscriși îndeplinesc condițiile pentru a candida la șefia DNA.

Primii care vor susține luni interviul la sediul Ministerului Justiției sunt: Sorin Armeanu - prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean - procuror la DNA Constanța, Adina Florea - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

A doua zi, marți, vor se vor prezenta procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea - fost procuror general adjunct al României, Paula-Nicoleta Tănase - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Rezultatele vor fi anunțate public pe data de 6 septembrie.

Amintim că aceasta este a doua procedură de selecție pentru șefia DNA, după ce în luna iulie au fost respinși toți cei patru candidați înscriși.

Funcția de șef al DNA a rămas vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcție în urma unei decizii controversate a Curții Constituționale.