Flori Dinu este acuzată de 99 de fapte de înșelăciune în formă contiuată și alte 29 de fapte de înșelăciune simplă. Flori Dinu va fi prezentată sâmbătă judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii Parchetului General au reținut-o pentru 24 de ore pe Flori Dinu, director general al Hexi Pharma în dosarul dezinfectanților diluați din spitale.

Conform procurorilor, Flori Dinu este acuzată de săvârșirea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și 29 de infracțiuni de înșelăciune în forma simplă, precum și de participație improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

Femeia a fost reținută după ce vineri seara a fost dusă cu mandat în fața procurorilor, după ce a refuzat să se prezinte la ora citată. Procurorii doreau să îi prezinte acuzațiile și să o informeze că au început urmărirea penală împotriva ei.

Anchetatorii susțin că firma Hexi Pharma a încheiat contracte în ultimii trei ani de vânzare de produse biocide cu 152 de unități medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

Conform analizelor comandate de Ministerul Sănătății, unele produse erau diluate chiar și de 4.000 de ori.