Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare. Sentința nu e definitivă.

Tribunalul Cluj l-a condamnat pe Cătălin Cherecheș  la cinci ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, plus o serie de pedepse complementare pe o durată de 4 ani, începând cu data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale.

Astfel, Cherecheș are interdicția de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de primar.

Instanța a dispus „menținerea sechestrului asigurător instituit prin ordonanța din 18 mai 2016 asupra:

- autoturismului marca Porsche Cayenne S 9PA EL 22

- terenului intravilan în suprafață de 74 mp, din Municipiul Baia Mare, str. Victoriei, nr. 3, înscris în CF 106511 Baia Mare, nr. topo 106511

- a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, nr. 2, din Municipiul Baia Mare, str. Victoriei, nr. 3.

Tribunalul a mai dispus confiscarea unor sume de bani.

În 2016, Cătălin Cherecheș a câștigat al doilea mandat cu aproximativ 70%, deși se afla în arest preventiv. Procurorii DNA îl acuzau de luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susține financiar clubul.

În 2020, Cătălin Cherecheș s-a înscris în PNȚCD, după ce a trecut prin PSD, PNL și UNPR.

În pofida dosarelor de corupție, Cherecheș a câștigat un nou mandat de primar la alegerile locale din 2020, candidând din partea Coaliției pentru Maramureș (PSD, PNȚCD, UDMR și PPU).