Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. El a fost dat în urmărire generală.

UPDATE

Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire generală, fotografia și datele sale fiind postate pe site-ul Poliției Române, la rubrica ”Persoane urmărite”, după ce nu a fost găsit nici acasă, nici la locul de muncă.

++++

Interdicția referitoare la dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa funcția de primar a fost prelugită de la 4 la 5 ani, relatează News.ro.

De asemenea, instanța a menținut măsurile asigurătorii.

Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susține financiar clubul.

Socrii săi au fost arestați la începutul lunii noiembrie după ce soacra sa a fost prinsă în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentință mai blândă în dosarul edilului.

În februarie anul trecut, Tribunalul Cluj l-a condamnat în primă instanță pe Cătălin Cherecheș  la cinci ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În 2016, Cătălin Cherecheș a câștigat al doilea mandat cu aproximativ 70%, deși se afla în arest preventiv. 

În 2020, Cătălin Cherecheș s-a înscris în PNȚCD, după ce a trecut prin PSD, PNL și UNPR.În pofida dosarelor de corupție,

Cherecheș a câștigat un nou mandat de primar la alegerile locale din 2020, candidând din partea Coaliției pentru Maramureș (PSD, PNȚCD, UDMR și PPU).