Fostul viceprimar, actualmente consilier al primarului, ar fi semnat aproape 10.000 de documente, deși legea îi interzicea în urma unei decizii ANI de incompatibilitate.

Fostul viceprimar al Tg. Mureș, Claudiu Sergiu Maior, actualmente consilier al primarului, a fost pus sub control judiciar sub acuzația de uzurpare a funcției, obținere de foloase necuvenite după ce a semnat 9.200 de acte.

În același dosar este cercetat penal și primarul Dorin Florea. El este acuzat de complicitate la uzurparea funcției.

Conform procurorilor, Claudiu Sergiu Maior, consilier al primarului mun. Tg. Mureș, în perioada 9 martie 2016 – 29 iunie 2017, a semnat 9.198 ordine de plată ale Primăriei mun. Tg. Mureș - ce nu intrau în atribuțiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege. Interdicția a rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenția Națională de Integritate (ANI) și confirmată de instanță prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare a avut ca efect pierderea, de către Maior Sergiu Claudiu, a dreptului de a ocupa o funcție sau o demnitate publică în următorii 3 ani”.

După ce a demisionat din funcțiile de viceprimar și de consilier local, Maior a fost angajat de primarul Dorin Florea pe postul de consilier al primarului.

Mai mult, primarul Dorin Florea Dorin a emis două dispoziții prin care, cu nerespectarea Legii nr. 176/2010, i-a creat lui Maior cadrul necesar să efectueze acte.